Na 7. kolo PHL zamířily týmy již podruhé  do Litohoště, kde na mužský tým čekal nový putovní pohár. Slunečné počasí přilákalo k závodu celkem 19 týmů, 13 mužských a 6 ženských. 

Rekord tratě překonán sice nebyl, ale s časem  18,70 a jedinou osmnáctkou dne zvítězil poprvé v sezóně tým mužů z Buřenic. Druhé místo (19,14) obsadil s trochou štěstí po problémech s časomírou domácí tým z Litohoště. Pohár za třetí místo si odvezl kvůli menšímu prostřiku na právem proudu  tým z Markvarce “A” (19,33).

Domácím tým žen zpomalily problémy na kosi a výsledný čas pak stačil pouze na bramborovou pozici. Krásným časem a ženským rekordem trati  (22,87) zvítězily zaslouženě ženy z Bácovic. Útok se také povedl ženám z Vokova, které časem 23,80 obsadily druhé místo. Pěkné body do ligové tabulky přidal také tým z Přáslavic (25,98).

Pro umístěná družstva a nejlepší proudaře byly připravené hodnotné ceny. Nejrychleji na pravém proud  sestříkl Štěpán Voves z Buřenic ( 18,70) a na levém pak Jan Brada z Markvarce “A” (17,40). Obě nejrychlejší proudařky byly téměř s totožným časem z Bácovic (LP 22,86; PP 22,87).

Po vyhlášení hlavní soutěže se ještě konala menší soutěž v útoku PS8, která byla pro diváky taktéž zajímavou části dne. Plaketu za umístění si odvezl tým  1. Bácovic, 2. Buřenic a 3. Sedliště.

Děkujeme všem zúčastněným týmům a doufáme, ze se potkáme i v příštím roce.