O pohár hasičů z Hněvkovic

 

  1. září se konala soutěž O pohár hasičů z Hněvkovic, poslední soutěž řazená do Pelhřimovské hasičské ligy. Jako již tradičně, hněvkovickým nepřálo počasí. Nízká teplota a četné přeháňky ovšem pořadatele nezaskočily, neboť byli připraveni a pro soutěžící vytvořili v zázemí dobré podmínky. Podařilo se ale také udržet dobrou kvalitu soutěže, a tak i přes veškerou nepřízeň počasí padaly pěkné časy. Nejrychlejší levý proud Přáslavic byl krásných 18, 78 s.!

            Ženskou kategorii ovládl nováček – družstvo Přáslavic, když zvítězilo s časem 23,97 s. Druhé místo obsadily ženy z Buřenic s časem 24,61 a třetí pak Litohošť s časem 24,89 s.

            O první místo mužské kategorie byl sveden opravdový boj a rozhodovaly setiny. Zvítězil Samšín, když sestřelil terče v čase 19,76. Druhé místo muselo stačit Přáslavicím s časem 19,96! třetí místo pak obsadila Litohošť s časem 20,06.

            Protože hasičina je pro hněvkovické především zábava, vypsali dobrovolnou doplňkovou soutěž – štafetu dvojic, do které se zapojila celá řada týmů. Vítězství tentokrát ale patřilo domácím.

            Ihned po vyhlášení pokračovala zábava pod širým nebem. Potvrdilo se, že hasiči jsou dobrá parta, když se ve velmi chladném počasí vydrželi bavit do pozdních nočních hodin.

            SDH Hněvkovice tímto velmi děkuje všem sponzorům, kteří soutěž podpořili, a také sponzorům Pelhřimovské hasičské ligy. Děkuje také všem, kteří se zasloužili o realizaci, hladký průběh a úklid soutěže.

            Těšíme se na viděnou příští rok!