Hádanka vítězů obou katergorií PHL 2017 rozluštěna – 10. kolo

Už 23. ročník Setkání hasičů v Jiřicích hostil letošní 10. kolo Pelhřimovské hasičské ligy v sobotu  9. září. Během 27 soutěžních útoků jsme byli svědky rozluštění hádanky, které týmy letos získají poháry pro celkové vítěze PHL – u mužů si nedostižitelný náskok /24 bodů/ 3. místem zajistili muži z Pacova a v kategorii žen letos opět kralují ženy z Bácovic, které 2. místem potvrdily náskok 18 bodů.

V kategorii žen se v sobotu o prvním místě rozhodlo až v posledním soutěžním pokusu  celého dne. Jako 27. tým se na startovní čáru postavily ženy z Hněvkovic a s časem 24,99s porazily dosud vedoucí Bácovice /25,99s/.  Třetí nejlepší čas naopak hned na začátku soutěže zaběhl domácí tým A /26,17s/. Ženy z Hněvkovic se svým vítězstvím osamostatnily na průběžné 3. příčce bodování PHL, kterou dosud sdílely spolu s družstvy z Pacova /6. místo – 46,21s/ a Buřenic /7. místo – 49,15s/, jejichž pravým proudařkám se v Jiřicích moc nevedlo.

V obou mužských kategoriích obhájili příčky nejvyšší vítězové minulého ročníku. Kletečná A nejlepším časem dne /18,79s/ kralovala mužům mimo PHL. Markvarec si druhým vítěstvím v řadě /19,06s/ upevnil průběžnou 4. příčku v tabulce PHL.

V kategorii mimo PHL se za družstvem z Kletečné umístili domácí muži B /20,48s/ a bronz putoval do Litohoště /22,81s/.

Mezi týmy mužů, kteří sbírají body do tabulky PHL, stanuli za Markvarcem na pomyslných stupních vítězů muži z Přáslavic A /19,23s/ a třetí příčku již zmíněný celkový vítěz letošního ročníku PHL Pacov /19,86s/.

K naší soutěži už také patří soutěž o sud – zaběhnout čas 33,33s. Letos měli z 11 účastníků nejlepší odhad  muži z Markvace, kteří se nejvíce přiblížili časem 33,17s.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří se naší soutěže zúčastnili a vydrželi s námi až do závěrečného vyhlášení. Děkujeme také všem rozhodčím, sponzorům SDH Jiřice, sponzorům PHL, SDH Putimov za zapůjčení časomíry a také obsluze stánku, která se celou dobu vzorně starala o pitný režim všech návštěvníků.

 Jak dopadne boj o 2. – 4. místo v celkovém pořadí mezi muži – dostanou se mezi dvojblok z Přáslavic muži z Markvarce? A uvidíme od mužů z Markvarce dokonání závěrečného hattricku, který ukázali v loňském ročníku? A co boj o 2. – 4. příčku v ženské kategorii – o kolik stáhnou ženy z Pacova náskok Hněvkovic a ty náskok Jiřic B? A co jasné vítězky z Bácovic – předvedou nám útok pod 22s?

Všechny tyto hádanky budou  rozluštěny příští sobotu 16. 9. 2017 na rychlé trati v Hněvkovicíh od 13:00.

SDH Jiřice