O putovní pohár hasičů z Hněvkovic

V sobotu 16. září se i přes značnou nepřízeň počasí konalo poslední kolo Pelhřimovské hasičské ligy. Pořadatelem soutěže byl Sbor dobrovolných hasičů Hněvkovice, který pro své soupeře připravil kvalitní zázemí.  K soutěžnímu klání se dostavilo celkem 31 družstev. Soutěžilo se v disciplínách Muži PHL, Ženy PHL, Muži mimo PHL a PS 8. Osm nejlepších týmů pak změřilo své síly v tradičním play off.

V kategorii Muži PHL zvítězilo a putovní pohár si odvezlo družstvo Přáslavice B s časem 19,34 s. Na druhém místě se umístilo družstvo Kletečná B s časem 19,62 s. Bronz pak získalo družstvo Markvarec A s časem 20,20 s. 11 kolo soutěže zamíchalo kartami a vítězem celé Pelhřimovské hasičské ligy se stal Pacov, stříbrní byli hoši Přáslavice B a ze čtvrté příčky se na bronz dotáhl Markvarec.

Ženské kategorii kralovaly již od prvního útoku ženy z Hněvkovic. Tým Hněvkovice A zvítězil s časem 24,98 s. a putovní pohár tak pro letošek zůstal doma. Druhé místo obsadily Jiřice B s časem 28,26. Na třetím místě se pak umístily ženy z Pacova s časem 28,42 s. Ženy z Hněvkovic svým vítězstvím upevnily svou pozici na třetím místě PHL, druhé byly ženy Jiřice B a vítězství PHL patřilo tradičně bácovickým ženám.

Kletečná A zvítězila v kategorii Muži mimo PHL s časem 19,89 s. Stříbro patřilo Hněvkovicím B, které útok dokončily v čase 22,31 s. Třetí místo obsadilo družstvo z Vokova s časem 23,81 s. 

Doplňkovou soutěž PS 8 vyhrálo družstvo z Černova s časem 32,70 s. Na druhém místě se umístily Buřenice s časem 37,42 a na třetím pak Dubovice s časem 37,72.

Soutěž vygradovala v play off. Troufám si tvrdit, že ačkoli byli všichni promoklí a prochladnutí až do morku kostí, rvali se opravdu statečně. Cenné vítězství a soudek piva si nakonec odvezli Přáslavice A s časem 19,20s.

Následovalo vyhlášení výsledků hněvkovické soutěže i celé ligy. Vítězové si odnášeli nejen krásné poháry, ale i pěkné ceny, za což děkujeme sponzorům naší soutěže i sponzorům Pelhřimovské hasičské ligy. Pro nejvytrvalejší byla připravena taneční zábava pod širým nebem, dobré jídlo a pití.

Děkujeme tímto všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu soutěže. A děkujeme také všem našim soupeřům. Těšíme se na další naše společné setkávání v příštím ročníku.

Na shledanou v Kletečné!