Dne 18. května 2024 jsme se letos poprvé potkali  na louce v Litohošťi, kde se konala přes poledne okrsková soutěž, a následně 1. kolo PHL a soutěž o putovní pohár starosty obce Litohošť.

Začátek soutěže byl tedy výjimečně od 15:00 a “povinná” výbava byly holinky a pláštěnka. I přes nepřízeň počasí dorazilo rekordních  19 týmu mužů a 9 týmu žen.

Na mokré traťi jako první odstartovaly tradičně  holky Litohošť A. Ani letos však neprolomily smůlu na domácí půdě a po problémech na rozdělovači skončily poslední. 

Částečně napravily reputaci holky Litohošť B s časem 29,51 , které skončily  páté a muži Litohošť, kteří s časem 19,12 obsadili neoblíbené čtvrté místo.

První místo v ženské disciplíně patřilo loňským vítězkám ligy z Přáslavic, kterým stačil čas 25,82. Na druhé místo byl potřeba čas 27,25, který zaběhly holky Buřenice A. Bronzovou pozici pak obsadili ženy ze Sedliště s časem 27,61.

Pro vítězný mužský tým platilo “to nejlepší nakonec”.  S časem 18,06 si putovní pohár převzali muži Přáslavice A. I na dalších medailových pozicích jsme viděli pěkné útoky. Druhé místo obsadil tým Buřenice A s časem 18,30 a třetí místo pak Přáslavice B s časem 18,82.

 

Ocenění dostali také nejrychlejší proudaři a proudařky. Nejrychlejší levá i pravá proudařka byly z Přáslavic (LP 25,82; PP 24,37). Nejrychlejší levý proudař byl z Přáslavic B (17,80) a pravý proudař z Přáslavic A (17,97).

Jsme rádi, že se s ohledem na počasí během soutěže nikdo nezranil. 

Na závěr bychom chtěli poděkovat novému hlavnímu rozhodčímu Zdeňkovi Dvořákovi za férový přístup. 

Další velké poděkování patří samozřejmě všem, kteří se podíleli na organizaci a chodu soutěže a také sponzorům.

Těšíme se na vás i v příštím roce.