Druhé kolo PHL 2022 se konalo, po čtyřleté odmlce, 25. června v Červené Řečici. A jak už u nás bývá zvykem, ani letos se to neobešlo bez kapek deště. Zatímco útoky jsme zvládli téměř všichni „v suchu“, počasí si to vynahradilo při závěrečném nástupu. O to víc nás těší, že k nám zavítali i taková družstva, jako Hojanovice nebo Sedliště, která PHL neběhají a mají to k nám trošku „z ruky“.

Soutěže se zúčastnilo celkem 19 družstev – 6 týmů žen a 13 týmů mužů.

Jako první se na start postavilo domácí družstvo mužů „B“, kteří svůj útok dokončili s časem 27:34 s a obsadili tak 10. příčku v celkovém hodnocení. Po dlouhém váhání se na startovní čáru odhodlali také naši starší kluci, kteří skončili na 6. místě s časem 22:26 s.

Podařená soutěž to jistě byla pro týmy z Litohoště a Buřenic.

Muži z Litohoště obsadili 3. místo (čas 20:13 s), doplnili je buřeničtí muži na 2. místě (čas 20,09 s) a pohár nejcennější získaly Přáslavice (čas 19:39 s).

Ženy z Buřenic si zaběhly svůj „osobáček“, který nikdo nepřekonal. Odvezly si tak pohár za 1. místo (čas 22:72 s), 2. místo ovládly holky z Litohoště (čas 23:66 s) a třetici nejlepších týmů žen doplnily Bácovice (čas 23:85 s).

Tímto bychom rádi poděkovali všem, kteří se podíleli na organizaci soutěže, městu Červená Řečice za sponzorství a všem týmům za účast.

Mějte se hezky a budeme se těšit na příštím kole letošní PHL, v Samšíně, 23. července.

 

Hasiči Červená Řečice