O pohár starosty obce Buřenice

  1. 6. 2022

 

            Po dvouleté odmlce se v sobotu opět rozběhla Pelhřimovská hasičská liga, první kolo tohoto ročníku připravil Sbor dobrovolných hasičů v Buřenicích. I přes nepříznivou předpověď počasí v průběhu týdne bylo sobotní odpoledne téměř slunečné, déšť zastihl až poslední útoky.

            Na nástupu se sešlo pouze 14 týmů, což je mnohem méně, než jsme všichni očekávali. Proto na poradě velitelů družstev padlo rozhodnutí, že soutěž proběhne ve dvou kolech.

Lehce po 14.00 hodině se na start postavil tým domácích žen, který ukončil útok v čase 24,01 s. Takto nastavenou laťku již žádný další tým žen nepřekonal. Druhé místo obsadily ženy z Vokova s časem 24,94 s.  Třetí místo Litohošť, čas 25,78 s. Čtvrté a páté místo patřilo ženám z Babic.

V kategorii mužů soupeřilo 9 týmů. Domácí sestříkli v čase 20,82 s (PP 18,83 s) a tento čas stačil na třetí místo. Druhé místo vybojovali muži z Litohoště s časem 19,54 s (LP 19,10 s). První příčku suverénně obsadil tým Přáslavice B, s časem 17,38 s zapsali nový rekord ligy hned v prvním kole. V Buřenicích je trať mírně do kopce, proto očekáváme, že tento rekord ligy není pro letošek finální.

 Při vyhlášení výsledků a předání cen byli oceněni i nejlepší proudaři. Nejrychlejší proudařkou byla Jitka Průšová z Buřenic, která na levém proudu sestříkla v čase 22,97 s. A nejrychlejším proudařem byl Martin Zadražil z Přáslavic B, který se se svým sestřikem na pravém proudu dostal pod hranici 17 vteřin – 16,82 s.

Tím bylo 1. kolo PHL ukončeno, ale v Buřenicích se pokračovalo dál dětskou noční soutěží. Na tuto soutěž přijelo 25 družstev (13 týmů starších žáků, 10 týmů mladších žáků a 2 týmy přípravky). Soutěž probíhala ve dvou kolech. První kolo bylo na klasický terč, druhé na terč hořící. V kategorii starších žáků vyhrálo družstvo z Počátek, druhý byl smíšený tým Pacova a Onšova, třetí příčku obsadili mladí hasiči z Buřenic. V kategorii mladších žáků zvítězilo také družstvo z Počátek, druhé místo vybojovaly děti z Přáslavic a stupně vítězů doplnil na třetím místě Božejov A.

Během 10 hodin bylo tedy v Buřenicích  k vidění 76 útoků. Velký dík patří sponzorům a všem, kteří se podíleli na organizaci a zdárném průběhu obou soutěží.

Také děkujeme všem za účast a na shledanou v příštím kole – 25. 6. v Červené Řečici.

 

Hasiči Buřenice

https://hasiciburenice.rajce.idnes.cz/1._kolo_PHL_-_Burenice_4._6._2022/