První kolo P-H-L, Poprvé ve Vokově

 

   Dne 25.7.2020 proběhl ve Vokově u nové hasičárny první ročník noční soutěže „O VOKOVSKÝ PUTOVNÍ POHÁR“. Pro většinu účastníků byl tento vstup do sezóny velkou neznámou, ale na druhou stranu zajímavou výzvou.

 
   Počasí v průběhu celého večera stálo na straně pořadatelů, takže kromě občasných karambolů v podobě nespojení či bouchnutí hadice, zůstali všichni v suchu. Celá soutěž se obešla bez větších komplikací a každý, kdo se přišel podívat, nemohl litovat. K vidění byly zajímavé požární útoky na hranici 20-ti vteřin. Nejlépe se dařilo borcům z Přáslavic, kteří obsadili první dvě příčky, a odvezli si domů i putovní pohár. Rekord trati nastavilo Přáslavické Béčko, které v úplně posledním útoku soutěže zaznamenalo první 18tku s sezoně (18,49). Čas 19,72 jako svůj zahajovací pokus do ročníku 2020 zapsalo Přáslavické Áčko. Na třetím místě doběhlo družstvo z Markvarce (19,79).

   Soutěže žen se zúčastnilo 5 sborů. Stylem START-CÍL opanovalo soutěž domácí družstvo z Vokova (24,16). Pohár za druhé místo putuje do Buřenic (25,02). Třetí pozici obsadily ženy z Hněvkovic (32.09).

   Posledními vyhlášenými byli nejlepší proudaři a proudařky obou kategorií. Nejrychlejšími proudaři byli na pravé straně z Přáslavic „B“ Martin Zadražil (18,18) a na straně levé z Marvarce „A“ Jan Brada(18,10). Obě nejrychlejší proudařky byly z Vokova. (LP:23,61/PP:24,15)

Příští týden budeme bojovat o další ligové body na půdě Buřenic.

Děkujeme všem zúčastněným za plynulý chod soutěže, a věříme, že se vám Vokově líbilo.