Večer dne 27. července po nástupu, který se konal po deváté hodině večerní, již diváci vyhlíželi netrpělivě start prvního družstva. Jak je již tradicí soutěž zahajuje vždy domácí družstvo.  A tak na startovní čáru vstoupilo v půl desáté večer Pacovské Áčko. Průběh požárního útoku vypadal nadějně. Velmi rychlé sání ( později ohodnoceno pohárkem) a rychlá voda ze stroje nenechala nikoho chladného, ale smůla na sebe nenechala dlouho čekat. Po drobných problémech z toho byl nakonec čas 26:22 ( LP 25:92) a celkově 9. místo. Poté už šel jeden útok za druhým bez nějakých velkých prodlev až zhruba do poloviny soutěže, kdy se na start postavila děvčata z Litohoště a po velmi krásném požárním útoku, kdy se zastavily terče v čase 24:12 ( LP 23:47) měla děvčata  v kapse první místo ve své kategorii. 

Požární útok se střídal s útokem a už se blížil konec soutěže, kdy se na start postavilo průběžně vedoucí družstvo Pelhřimovské Hasičské Ligy Přáslavice B. Jelikož se jejich A teamu útok moc nepovedl ( čas 24:37-  z toho bylo 8. místo), tak se kluci snažili udržet reputaci. A to se také stalo. Sání bez chyby, zapojené béčko i rozdělovač a proudaři na čarách s velmi rychlými sestřiky. To byl jejich soutěžní pokus, po kterém na časomíře svítil čas 18: 06 ( PP 18:01). To byl nejrychlejší požární útok večera a po právem si družstvo mužů Přáslavice B odvezlo ceny za první místo v kategorii družstev v PHL.

Ihned po tomto družstvu startovalo družstvo Hněvkovice B, které je nehodnoceno v PHL a těmto klukům to také sedlo. Sice kluci měli pomalejší sání, ale zase ve předu bylo vše tak jak má a proudaři čekali na vodu u terčů. S tím byl spojen velmi rychlý sestřik a s časem 23:14 ( LP 22:78) si toto družstvo odvezlo prvenství ve své kategorii. 

A jak to vše dopadlo a kdo si odvezl další cenné body do celkového hodnocení?? To vše se závodníci i diváci dozvěděli na nástupu. Pro všech téměř 30 družstev bylo připraveno mnoho cen. Během vyhlašování výsledků pořadatelé nezapomněli ocenit i nejrychlejší proudaře. Ti byli u mužů z Přáslavického B teamu a u žen proudařky z Litohoště a z Bácovic ( soutěžní pokus za Litohošť) . Nejlepší košařka byla z Bácovic a jak bylo již zmíněno, tak nejrychlejší košař byl z domácího Pacova. 

Velký dík patří všem organizátorům, dále pak všem rozhodčím a zúčastněným.

Dále by SDH Pacov chělo poděkovat městu Pacov, SDH Salačova Lhota, Táborské Jump aréně a dále sponzorům Pelhřimovské Hasičské Ligy. Těmi jsou Rodinná farma a řeznictví Jirásek Litohošť, továrna na dopravníky Bluetech s.r.o., Kamír &CO, pivovar Poutník Pelhřimov, Duo Trans Vladislav Rokos, výstroj-výzbroj. cz,  Zlatnictví hodnářství Brož Počátky, Rybářské potřeby “ U kapříka“, Goldservis – spedice a logistika, reklamka Libor Dedera Pelhřimov.

Na viděnou se těší hasiči z Pacova v Přáslavicích