Předposlední srpnovou sobotu se samšínská náves proměnila v kolbiště hasičských týmu z Pelhřimovské hasičské ligy i mimo ní. Jelikož se den před konáním soutěže obcí prohnal divoký lijavec, který za sebou nechal promáčenou půdu a nánosy bahna, terén místní tratě by se dal zařadit mezi ty méně snadné.  Nejvíce to poznali proudaři, kteří si museli poradit s náhlým převýšením na konci tratě. Mnoho týmů tento kopeček podcenilo, což mělo za následek „malování“, které se zásadně promítlo ve výsledných časech.

Soutěž se neobešla ani bez technických potíží. Rovnou dvěma týmům (Přáslavice A a Hněvkovice ženy) pod rozdělovačem prasklo „béčko“, kromě pár modřín ale naštěstí nedošlo k žádným zraněním.

Co můžeme o samšínské trati prohlásit naprosto jistě je, že se rozhodně nezapíše mezi ty nejrychlejší, na kterých padají rekordy. Jediným týmem, který zaběhl čas pod dvacet sekund, byl Markvarec. Tímto výkonem si spolehlivě zasloužil pohár pro nejlepší tým z kategorie muži – PHL. Kategorii žen opanovaly Bácovice, kategorii mužů mimo PHL potom (ke svému vlastnímu překvapení) Samšín B.

Pohár pro nejrychlejšího proudaře si odnesl pravý proud z Markvarce, nejrychlejší proudařka běžela na levé straně za Bácovice.

Po doběhnutí všech týmu se ještě konala doplňková soutěž, které se zúčastnily oba samšínské celky, Vokov a Pacov mix. Cílem bylo zaběhnout stejný čas jako soutěžní. Tuto disciplínu nejlépe zvládl Samšín A, oba domácí týmy si tedy ten den odnesly pohár.

SDH Samšín věří, že si zúčastnění  i diváci soutěž ke 105. výročí založení sboru užili. Děkujeme všem za návštěvu naší vísky a těšíme se na další setkání na budoucích soutěžích.