Sedmé kolo PHL se letos odehrálo v Putimově. Bojovat o poháry a body do ligové tabulky přijelo  8 týmů žen, 12 týmů můžu v rámci PHL a navíc pak 8 družstev mimo ligovou kategorii. Soutěž začala v 14:00 a rozhodně bylo na co dívat!

Na start se nejprve postavilo domácí družstvo mužů, které po drobných komplikacích dosáhlo času 20,73 s, což na konci stačilo pouze na 10. místo. I tento rok bylo k vidění hned několik útoků rychlejších než 19 sekund a první z nich divákům předvedl tým z Markvarce s časem 18,77 s (2. místo). O chvíli později zahájili velmi dobře útok muži z Pacova, nicméně časomíra se zastavila „až“ v čase 18,91 s. Na setinu stejný čas později zaběhli i Přáslavice B a společně si tedy odvezli dělené 3.-4. místo. Vítězové loňského ročníku putimovské soutěže, Přáslavice A, i tentokrát vylepšili rekord místí tratě. Na trati dokázali zaběhnout „sedmnáctku“, konkrétně jim běh trval pouhých 17,98 s, a zaslouženě si i letos odvezli pohár za první místo. Týmu navíc patří i ocenění za nejrychlejšího pravého i levého proudaře.

Ženskou soutěž letos vyhrály ženy z Bácovic s časem 23,99 s, čímž ještě více upevnily svou pozici na prvním místě v celkové tabulce PHL. Ženy z Hněvkovic obsadily druhé místo (24,24 s) a jen o pár desetin za nimi skončil Pacov (24,95 s). I v ženské kategorii ocenění za nejrychlejší proudy putovalo pouze jednomu týmu – Bácovicím.

Mimoligovou soutěž vyhrál tým Markvarec B s časem 19,99 s. Na stupni vítězů s nimi společně skončili Pacov B (20,97 s) a Červená Řečice B (21,24 s).

Po vyhlášení se dobrovolníci mohli zúčastnit naší tradiční „losovačky“, kdy si každý z týmů náhodně vylosuje post, na kterém útok poběží. Uzenou kýtu za první místo získali muži z Markvarce a ženy z Bácovic.

Na závěr děkujeme všem účastníkům a divákům, kteří za námi do Putimova přijeli. Doufáme, že se vám všem u nás líbilo a při příští příležitosti nás opět navštívíte.

 

 

Na shledanou v příštím kole

 

SDH Putimov