Rok se s rokem sešel a opět tu byla polovina prázdnin. Ta znamená jediné v Pacově se koná další ročník Pelhřimovské Hasičské Ligy. Letos je tato soutěž specifická tím, že poprvé se bude běhat pod večerní oblohou v areálu zámeckého parku v Pacově. Než ale tato soutěž začala sešla se družstva mladých hasičů, aby předvedla své výkony. V kategorii mladších žáků excelovalo domácí družstvo A s časem 19:34, druhé místo patřilo Buřenickému Bčku a třetí Pacov B. V kategorii starších žáků se bylo na co dívat soutěž vyhrálo družstvo z Jetřichovce s časem 15:88, stříbrné medaile navléklo Pacovské Béčko a bronz patřil Buřenicím.

                Nadešel večer a začala se sjíždět družstva dospělých hasičů na “ noční verzi“ soutěže O pohár starosty města Pacov. Letní počasí ukázalo svou sílu po celý den a tak tomu bylo i večer, kdy nastaly příjemné teploty a hasiči mohli ukázat své síly na plno.

                Jako první na startovní čáře stanula děvčata z Pacova. Po nich už to šlo jak na páse. Jeden útok za druhým doplnila početná divácká kulisa a tak bylo o hezký večer postaráno. O kvalitní divácký zážitek se postaralo samozřejmě i sportoviště, které místní hasiči připravili na tento hasičský svátek v Pacově. A jak to vlastně dopadlo?

                Začneme kategorií žen. Do Pacova na noční soutěž dorazilo 10 týmů. Na prvním místě stanula děvčata z Bácovic s časem 24:78 ( PP 24:27). Druhé místo vybojovalo družstvo žen z SDH Jiřice, kdy se časomíra zastavila v čase 26:07 ( LP 25:33) a třetí příčku obsadily Pacovské ženy 26:63 ( LP 26:07).

                V kategorii družstev, která nejsou hodnoceny v bodování Pelhřimovské hasičské ligy startovalo celkem 12 družstev. Nejrychlejší v této kategorii bylo družstvo mužů z Hněvkovic „B“. Toto družstvo předvedlo požární útok v čase 20:34 ( PP 20:32). Druhé místo obsadilo domácí družstvo Pacov B s výsledkem 23:58 ( PP 23:10). A pohár za třetí místo si odvezlo družstvo mužů z Vokova 24:56 ( LP 23:33).

                Konečně se dostáváme do hlavní kategorie a to družstva mužů soutěžící v ročníku 2018 Pelhřimovské hasičské ligy. První místo si hned na začátku soutěže vybojovalo domácí družstvo Pacov A s perfektním časem 18:27 ( LP 17:95). Na druhé příčce stanulo družstvo Přáslavice B s dalším “ osmnáctkovým časem“ 18: 76 ( LP 17:91) a na třetí příčce stanulo Přáslavické “ Áčko“, jejich útok měl hodnotu 19:31 ( PP 19:23).

                Pacovská soutěž s průběžným pořadím družstev celkem zamíchala. Některým družstvům se v Pacově nezadařilo a naopak družstva na nižších postech zabodovala.To se nakonec promítlo i v průběžném pořadí PHL.

                Tímto bych chtěl poděkovat všem družstvům, která přijela do Pacova soutěžit a dále kolektivu SDH Pacov za uspořádání soutěže. Nemalé poděkování patří městu Pacov a Kraji Vysočina. Dále nesmíme opomenout sponzory Pelhřimovské hasičské ligy a členům SDH Salačova Lhota za poskytnutí časomíry.

                                Aleš Janda