7. kolo Pelhřimovské hasičské ligy se se tradičně po nočním klání v Salačově Lhotě přesunulo na přáslavický cvičák u kravína. Pořadatelé měli výborně připravenou trať i zázemí a nic nebránilo tomu, aby týmy ukázali, co dovedou na rychlé napůl zpevněné dráze.
Celkem přijelo změřit síly 36 dospělých a 16 dětských týmů. Zejména v kategorii „Muži PHL“ se děli opravdu zajímavé věci. Třetí místo obsadili Přáslavice A s časem 19:21 s. Pohár a věcné ceny za druhé místo si odvezli muži z Pacova za velmi povedený útok s časem 18:14 s, čímž překonali dosavadní nejlepší čas PHL. Úsměv na tváři jim ovšem nevydržel příliš dlouho, když ještě hezčí hasičský útok předvedli muži z Kletečné B, kteří dosáhli na všemi touženou „sedmnáctku“ (17:84 s).
V kategorii ženy si opět suverénně počínali ženy z Bácovic a časem 24:32 s obsadili první místo. Druhé místo si odvezli ženy z Jiřic B (26:09 s) a třetí ženy z Hněvkovic. (26:70 s). Celkem se kategorie žen zúčastnilo 11 týmů.
Mužskou kategorii mimo PHL si podmanila Kletečná A s časem 21:22 s a tak do Kletečné tím pádem putovali obě první místa v mužských kategoriích. Druhé místo patřilo Hněvkovicím B (22:05 s) a nejvyšší stupně vítězů uzavřel třetí Vokov s časem 24:54 s.
Volný čas mezi ukončením dospělých kategorií a vyhlášením zaplnili dětské útoky. Dětských týmů se zúčastnilo 16, což jsme opravdu nečekali a jsme rádi, že hasičina baví i naše nejmenší. Všechny děti předváděli krásné požární útoky a právem jim patří ceny a přání mnoha zdaru do dalších let.
Děkujeme všem hasičským týmům, že přijeli v takto hojném poštu. Také všem divákům a jsme rádi, že se celá soutěž obešla bez zranění. Věříme, že se opět za rok sejdeme a to tentokrát již na 12. ročníku na této krásné trati, která všem, kteří pochybovali, dokázala, že je jedna z nejkvalitnějších, přeci jen hned dvojí překonání rekordu PHL mluví za vše.
Na závěr bychom rádi poděkovali celému sboru dobrovolných hasičů z Přáslavic a mnohem více všem dalším, kteří se podíleli na přípravách, obsluhách a bezproblémovém průběhu celého dne.
SDH Přáslavice