Další v řadě závodů P-H-L 2016 byla soutěž v Bácovicích a nebál bych se jí uvést titulkem „Bácovický MASAKR“.

Už celodenní vítr naznačoval, že tato soutěž nebude nic jednoduchého pro proudaře, bohužel s přibývajícím časem se k větru přidal i déšť a nakonec i bouřka. Ale vezměme to hezky popořadě.

O vítězích se v podstatě rozhodlo hned na začátku soutěže. Jako první z mužů vyběhli na trať domácí Bácovice a po dlouhé době zase trochu zavzpomínali na úspěšnější období a konečně po roce se dostali pod hranici 20 s., a to s časem 19,97 s. To nakonec znamenalo, že brali zlato! Postupně „vyhořela“ spousta favoritů, jak v důsledku silného větru a nebo něčí chyby. Na druhém místě skončila Salačova Lhota, která letos útočí v celkovém pořadí na příčky nejvyšší. Kluci zaběhli útok v čase 20,06 s. Na třetího v celkovém pořadí se muselo dlouho čekat, než přestalo pršet a bouřit, nakonec ho doslova ubojovali kluci z Přáslavic, a to Přáslavické „Ačko“ s časem 20,38 s.

U žen to bylo podobné. Bácovické ženy šly  na startovní čáru jako první družstvo dne a nasadily opravdu vysokou laťku s časem 22,83 s. Tímto útokem holky braly jasné první místo. Nejvíce se jim přiblížily ženy z Hněvkovic, a to časem 24,98 s. a braly stříbro. Stupně vítězů doplnily holky z „A“ týmu Babic s časem 26,32 s. Bácovická soutěž letos byla, co do počtu ženských družstev nejbohatší, zúčastnilo se celkem 9 ženských týmů a my jsme jen a jen rádi, že hasičský sport se opět těší u žen oblibě. 🙂

Bohužel kvůli počasí musely být zrušeny závody dětí a závody PS8. Ale i přesto bychom rádi poděkovali všem účastníkům soutěže za trpělivost a výdrž při nepříznivém počasí.

Kdo vydržel na vyhlášení, bylo mu odměnou vtipné vystoupení v podání našeho starosty SDH 🙂

Další zastávkou jsou Buřenice, a to už za týden. Tak na viděnou tam …