Pohárová soutěž Přáslavice 16. 8. 2014

Dne 16. 8. 2014 se konala hasičská soutěž v Přáslavicích. Byl to již IX. ročník, který se uskutečnil ve sportovním areálu u kravína. Soutěž byla již po několikáté zařazena do PHL a družstva byla rozdělena do těchto kategorií: Muži PHL, Muži mimo PHL, Ženy a Děti.

Po úvodním slově starosty SDH a sestavení pořadí útoků soutěž zahájilo domácí A družstvo z Přáslavic. Po dvou odběhlých útocích byl hlavní rozhodčí nucen kvůli silnému dešti soutěž na chvíli přerušit. Počasí se ovšem po chvíli umoudřilo a soutěž mohla bez potíží pokračovat.

I přes ne příliš příznivé počasí do pořádajících Přáslavic zavítalo 31 týmů ve čtyřech výše zmíněných kategoriích.

Přáslavická trať je známá svou rychlostí, ale pro někoho také zrádným asfaltem, který se nachází na první polovině. Tentokrát jediný, kdo toho dokázal perfektně využít a stlačit svůj čas po 19 vteřin bylo družstvo z Bácovic a obsadilo první místo s časem 18:48 s. Pohár za druhé místo si odvezla Kletečná B s výsledným časem 19:16 s a na třetím místě se překvapivě umístilo domácí družstvo Přáslavice B 19:73 s.

Kategorii muži mimo PHL si podmanil tým Jiřice B s časem 22:21 s. Těsně za ním skončil Putimov, který dokončil svůj požární útok za 23:94 s a na třetím místě Samšín 24:63 s.

Ženských týmů se zúčastnilo 8 a nejlepšího času dosáhli Hněvkovice 24:51 s, které zaslouženě vybojovali pohár za první místo. Na druhém místě Pacov 26:02 s a bylo by zvláštní, kdyby si holky z Bácovic neodvezli žádný pohár, takže tentokrát to byl za třetí místo a čas 26:54 s.

Soutěž ukončil útok dětí z Buřenic, který měl hodnotu 20:94 s. Děti z Buřenic bohužel neměli žádného konkurenta, a tak už před útokem bylo jasné, že si odvezou první místo.

SDH Přálavice děkujeme všem zúčastněným týmům a organizátorům za bezproblémový průběh 7. kola PHL.

Ještě jsou před námi 3 kola. Nyní má liga 14 dní pauzu a poté 6. 9. 2014 bude následovat soutěž v Jiřicích.

SDH Přáslavice