PHL poprvé na jihu Čech
 Dne 26.7.2014 se konalo 5. kolo PHL v Horních Němčicích . Horní Němčice se nacházejí v okrese Jindřichův Hradec a to znamenalo,že každe mužstvo které chtělo zbírat body se muselo nejprve připravit na delší cestu než je zvyklé putovat k soutěžím PHL.Počasí bylo krásně slunečné a tak soutěžní mužstva řešili zaludnosti tratě,která je v Horních Němčicích částečně na travnatých usecích a s části na asfaltu.O co byla cesta na soutěž delší o to byla trať užší.To se také později ukázalo,že mužstva která rozhazují hadice do boku měla velké problémy proudy dostat až na čáru. Tímto bych se chtěl všem účastníkum omluvit,že zde v Horních Němčicích nebyla taková trať jakou by si představovali,na druhou stranu bych chtěl dodat,že podmínky pro všechny byli stejné!
    Po nástupu a rozlosování,hlavní rozhodčí dal povel k zahájení soutěže.Soutěže se učasnílo 16 mužstev,12 mužstev PHL muži a 4 mužstva v neligové sekci.Do kategorie PHL ženy se nepřihlásilo žádné mužstvo,což byla škoda.V našich končinách neznají utoky na čtyři savice,je to svělá podívaná a vpodaní žen ….. :-).
    Nejlépe se s tratí vyrovnalo mužstvo z Červené Řečice které s časem 20,25s zaslouženě bralo první místo.Myslím si,že ani mužstvo z Bácovic neodjíždelo zklamáno s časem 20,58s v rukách měli pohár za druhé místo. V těsném souboji s časem 20,65s na třetím místě zkončil nováček PHL s Buřenic,krásný výkon.Pro mě osobně SDH Buřenice takové „překvapení“ ligy,jen tak dále pánové.
    Smolný den v Horních Němčicích patřil chlapum s Přaslavic A a poté i Přáslavic B kdy rozhodčí zvedali červené praporky.Doufám,že se na nás nezlobíte,budeme Vám fandit a veřit,že cestu za titulem úspěšně zvladnete i s bodovou dietou s Horních Němčic.
  V kategorii neligové se nejlépe dařilo domácím i přesto,že čas 23,81s nepatří k těm zdařilým tak ve své kategorii byl tím nejrychlejším.Druhé místo Horní Meziříčko s časem 26,37s a třetí místo Pacov B s časem 27,82s.Takto dopadla podvečerní soutěž v Horních Němčicích.
Po odběhnutí následovala krátká pauza kdy se hodnotilo jak vlastně skončil první ročník PHL na jihu Čech.No já si myslím,že dopadl přesně jak píšu,jako první ročník.Chybama se pořádatel učí a věřím,že ty ostatní budou úspěšnější.Poté se rozdali poháry a vecné ceny a pro účastníky PHL začala volná zábava kdo chtěl tak se přihlásil do noční soutěže která následovala.Někdo musel domu a někdo zustal a jen se bavil.
                                                                                                        Za pořadatele bych chtěl všem poděkovat za účast a hasičské výkony
                                                                                                                                                                                             s díky SDH Horní Němčice