2. Kolo P-H-L   28. června 2014 Bácovice

 

Poslední sobota v červnu vždy patří „Bácákům“. Jako každý rok se zde koná jedno z kol Pelhřimovské Hasičské Ligy. Počasí, až na malou dešťovou přeháňku vyšlo parádně, a tak sobotní zápolení proběhlo téměř bez chybičky. Na náš závod si dalo dostaveníčko 36 družstev žen, mužů a dětí, což znamenalo zatím rekordní letošní účast. Tíhu okamžiku prvního startu na sebe vzali Bácáci a časem 19,36 s. nasadili poměrně vysokou laťku a po chvíli je napodobily i Bácandy, které zaběhly svůj útok za 24,62 s. a obsadily celkové první místo.

Po lehké přeháňce se trať snad ještě zrychlila a na první místo se posunulo družstvo Přáslavic „A“ s časem 18,60 s. a na druhé místo se dostala Kletečná „B“, která zaběhla svůj útok za 18,89 s. Naše holky na stupních vítězů doplnila družstva žen s Pacova s časem 25,55 s. a na třetí příčku se probojovala děvčata z Hněvkovic s časem 26,69 s.

V kategorii mužů mimo ligu vyhrálo družstvo ze Samšína s časem 21,12 s., které se letos již nepřihlásilo do P-H-L a objedou jen pár soutěží. Na druhé místo se dostal tým z Putimova, kluci srazili terče v čase 22,05 s. a je na nich vidět, že na sobě pracují a výkonnostně jdou nahoru. Třetí příčku ukořistili muži z Hněvkovic „B“ s časem 23,59 s.

Na kategorii PS8 se dostavilo pět družstev. A seřadily se v pořadí:1. Buřenice muži (33,76 s.) 2. Babice muži (34,86 s.) 3. Dubovice (35,20 s.)

Jako poslední kategorie byla dětská. Tam vyhrálo družstvo dětí z Babic, na druhé místo se dostaly děti z Buřenic a na bednu je doplnily děti z Pacova. Jsme moc rádi, že vyrůstají i další malí hasiči.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem za účast a už teď se těšíme na další ročník minimálně ve stejném počtu.