V sobotu 30. června nás při 3. kole PHL 2012 přivítaly tradičně tropické Bácovice. Ještě, že se pořadatelé postarali o nepřetržitý přísun tekutin všeho druhu na dodržení pitného režimu. Patří jim za to velký dík.

Ve 14:00 odstartovalo domácí družstvo žen, které i přes malé zaváhání zaběhlo čas 25,49 s nakonec získalo i pohár za 1. místo. Muži z Bácovic zaběhli čas 20,92 s, ale tentokrát to stačilo „jen“ na 7. místo v hodnocení PHL.

Parné počasí se asi podepsalo i na výkonech všech hasičských družstev, protože ani jeden tým, na rozdíl od předešlých kol, neměl čas pod 20 sekund.

Vítězný čas 20,01 s se na časomíře rozsvítil týmu mužů s Jiřic a patřil jim pohár za 1. místo. Druzí skončili vítězové předchozích ročníků, obměněné družstvo z Červené Řečice s časem 20,10 s a pohár za 3. místo patří Samšínu za čas 20,15 s.

V ženách skončily na 2. místě Hněvkovice, kterým se povedl krásný čas 26:00 s a třetí místo obsadil Pacov s časem 30,67 s.

I když rekordy nepadaly, teda kromě těch teplotních, 8 týmů mužů se svými výkony vešlo do jedné jediné sekundy, což potvrzuje fakt, jak jsou týmy vyrovnané. Žádný jasný vítěz není, tak nic nevzdávat a bojovat až do konce!!! Za zmínku určitě stojí i výkon družstva mužů z Buřenic, kteří by svým časem 20:65 s mohli směle konkurovat i družstvům z PHL.

Všem patří opět dík za účast a po malé pauzičce se budeme těšit na 4. premiérové kolo PHL v Pacově 21. července.

Nastal čas prázdnin a dovolených, tak mi závěrem dovolte všem popřát krásné počasí, pohodu, jejich příjemné prožití a hlavně šťastné návraty 😀

Článek napsala Hanča z Červené Řečice