O putovní pohár hasičů z Hněvkovic 2024

V sobotu 31. srpna proběhla na hřišti Rafanda v Hněvkovicích soutěž zapojená do série závodů Pelhřimovské hasičské ligy O putovní pohár hasičů z Hněvkovic. Pořadatelům přálo počasí, což přispělo k hojné účasti – na trati se vystřídalo celkem 32 týmů. Závody byly pro diváky velmi atraktivní, protože na rychlé trati v Hněvkovicích opět padaly rekordní časy.

Výsledky soutěže

V kategorii mužů PHL odstartovalo 21 týmů. Vítězné vavříny si odvezl tým Přáslavice B s výsledným časem 17,38 s (LP 17,15 s). Druhé místo obsadil, stejně jako loni, tým Markvarec A s časem 18,01 s (LP 17,14 s). Ze třetího místa se radoval tým Pacov A s časem 18,95 s (PP 18,94 s).

V kategorii žen se do soutěže zapojilo 11 družstev. Zvítězily ženy z Ondřejova s časem 23,20 s (LP 22,12 s). Druhé místo obsadily ženy z Přáslavic s časem 23,24 s (LP 22,31 s). Třetí místo pak získal tým Červené Řečice s časem 24,47 s (PP 24,24 s).

Doplňková soutěž

Hněvkovičtí tradičně zpestřili program dobrovolnou doplňkovou soutěží, ve které měly přihlášené týmy za úkol co nejrychleji doplnit nástřikové terče vodou. Voda se dopravovala v kyblících štafetou a soutěž probíhala systémem play-off. Odměnu – třílitrovou láhev Captain Morgan – si s velkou spokojeností odvezl tým z Věžné.

Poděkování

SDH Hněvkovice děkuje všem sborům, které se soutěže O putovní pohár hasičů z Hněvkovic zúčastnily. Velké poděkování patří také sponzorům PHL a soutěže v Hněvkovicích, díky kterým si vítězové odváželi pěkné věcné ceny. V neposlední řadě děkujeme všem, kteří pomohli s plánováním, přípravou a realizací soutěže.

Na shledanou příští rok se těší SDH Hněvkovice!