1. kolo PHL ročníku 2024 se opět po roce konalo v krásných prostorech pacovské zámecké zahrady. Letos jsme udělali změnu a místo tradiční noční soutěže uspořádali soutěž klasickou odpolední. Zahájení sportovního odpoledne se ujal starosta města Pacova pan Tomáš Kocour společně se starostou SDH Pacov Alešem Jandou. Počínaje 15. hodinou se na startovní čáře vystřídalo celkem 15 družstev mužů a 12 družstev žen. Nutno říct, že hned od začátku jsme mohli vidět krásné soutěžní pokusy. Počasí nám po celý den přálo, což jenom podtrhlo celkovou atmosféru a dojem z akce.

A komu se dařilo nejlépe?

Kategorii žen ovládly holky z Přáslavic s časem 21,97 s. Následovaly holky z Litohoště B s časem 23,60 s. a Buřenic A s 24,08 s.

Kategorie mužů byla velice napínavá, a nakonec patřila chlapům z Buřenic A – čas 18,55 s., v těsném závěsu Buřenice B – 18,58 s. a Markvarec A – 18,72 s.

Po závěrečném nástupu proběhla přestavba tratě a následovala kategorie dětí. V té se nám představilo 5 družstev mladších žáků a 3 družstva starších žáků. Konktrétně domácí děti z Pacova, dále z Jetřichovce a Ondřejova.

Na závěr mi dovolte poděkovat všem sponzorům, kteří akci podpořili, družstvům za to, že přijeli a členům SDH Pacov za přípravu a hladký průběh akce.

Budeme se těšit na dalším kole v sobotu 10. 8. v Přáslavicích.

Filip Dolejš, SDH Pacov