V sobotu 19. 8. 2023 se v horkém odpoledni sešly hasičské týmy na louce v Litohošťi, kde se konalo 6 kolo PHL a zároveň soutěž o putovní pohár starosty obce. Vysoké teploty nesvědčily časomíře, která musela být ochlazována mokrým hadrem. Diváci i závodníci se však mohli osvěžit v rámci bohatého stánku s občerstvením.
Celkově na trati byly vidět útoky 12 týmů mužů a 9 týmů žen. V obou případech byl pokořen rekord trati. U mužů to bylo díky týmu z Markvarce A ( čas 17,64), který obsadil 1. místo a převzal od Buřenic velký putovní pohár. U žen, opět jako loni, ukázaly svou sílu holky z Bácovic (čas 22,29), kdy na levém proudu padl dokonce čas 21,86.
V mužské kategorii padly ještě 2 pěkné osmnáctky. Díky tomu si druhé místo odvezli favorité z Přáslavic B a třetí místo brali domácí kluci z Litohoště. Ani další časy nebyly špatné a to je důkazem, že i přestože trať není ideálně rovná, může být rychlá.
Domácímu týmu žen Litohošť A se ani letos na domácí trati nezadařilo, ale reputaci napravil tým Litohošť B, který bral pohár za druhé místo. Na třetím místě se konečně zadařilo i holkám z Červené Řecice.
V tabulce hodnocení je nyní boj o pohárová místa celkem vyrovnaný a těšíme se, co nám přinesou poslední 2 soutěže.
Za celý hasičský tým z Litohoště děkujeme všem, kteří k nám přijeli závodit nebo fandit.
Zároveň velký dík patří také všem, kteří se podíleli na přípravách soutěže, dohlíželi na chod soutěže a obsluhovali ve stáncích.

Těšíme se na vás i v dalším roce.