O putovní pohár hasičů z Hněvkovic 2023

V sobotu 26. srpna proběhla na hřišti Rafanda v Hněvkovicích soutěž zapojená do série soutěží Pelhřimovské hasičské ligy O putovní pohár hasičů z Hněvkovic. Pořadatelům tentokrát přálo počasí, a tak se na těšili hojné účasti – na trati se vystřídalo celkem 26 týmů. Rychlá trať a dobré počasí daly vzniknout dvěma novým rekordům ligy.

V kategorii muži PHL odstartovalo 16 mužstev. Vítězné vavříny si odvezl tým Přáslavice B, jehož vítězný čas 17,24 s se stal novým ligovým rekordem. Levý proud sestříkl terč již v čase 17,00 s. O druhém a třetím místě rozhodovaly setiny – druhý Markvarec 18,81 s (PP 17,92) a třetí Litohošť 18,87 s (PP 17,95).

Pořadatele těší velká účast žen – v Hněvkovicích odstartovalo 10 ženských družstev. Zvítězily ženy z Buřenic s časem 21, 67 s, který se také zapsal do ligových rekordů. Pravý proud tohoto družstva sestříkl již v čase 21,64 s. Druhé místo obsadily Bácovice s časem 23,25 s (LP 22,92) ze třetího se pak radoval tým Přáslavic s časem 24,64 s (PP 23,46).

Hněvkovičtí jako již tradičně zpestřili program dobrovolnou doplňkovou soutěží. Úkolem přihlášených týmů bylo co nejrychleji doplnit nástřikové terče vodou. Voda se dopravovala v kyblících štafetou. Doplňková soutěž probíhala systémem play off. Odměnu – soudek piva – si odvezly ženy z Jiřic.

SDH Hněvkovice děkuje všem sborům, které na soutěž O putovní pohár hasičů z Hněvkovic přijeli. Velké poděkování patří sponzorům soutěže, díky kterým si nejen vítězové odváželi pěkné věcné ceny. V neposlední řadě děkujeme všem, kteří pomohli s plánováním, přípravou a realizací soutěže.

Na shledanou příští rok se těší SDH Hněvkovice.