V sobotu 29.7.2023 se konala hasičská soutěž v Samšíně. Jednalo se o 4. kolo Pelhřimovské hasičské ligy. Tentokrát nás trochu potrápilo počasí i technika. Před začátkem soutěže dorazila bouřka a spláchl nás pořádný déšť. Někteří stáli po kotníky ve vodě, jiní museli držet přístřešky, aby neuletěly. 

Po necelé hodině se počasí naštěstí umoudřilo a soutěž probíhala bez deště. Ani časomíra s námi tentokrát nechtěla moc spolupracovat. I tento problém se podařilo zdárně vyřešit a soutěž se nakonec vydařila. Po vyhlášení výsledků se mezi sebou utkaly ještě dětské týmy z Přáslavic a Buřenic.

Soutěže se zúčastnilo celkem 13 týmů mužů, 8 týmů žen a 5 týmů dětí. Na stupních vítězů se umístily týmy Samšín (3. místo),  Markvarec  „A“ (2. místo) a Přáslavice „B“ (1. místo). V kategorii žen obsadil 3. příčku tým Litohošť „A“, na 2. místě skončily ženy z Bácovic a 1. místo získaly Přáslavice.

V kategorii mladších dětí skončil na 3. místě tým Buřenice „A“, který se soutěže účastnil poprvé. 2. místo získaly Přáslavice a zvítězily Buřenice „B“. V kategorii starších dětí obsadily druhé místo Přáslavice a první Buřenice. 

Děkujeme všem zúčastněným týmům i organizátorům soutěže. Věříme, že jste si to všichni užili a sejdeme se na dalším kole v sobotu 5. 8.  2023 na noční soutěži ve Vokově.