Deváté kolo 11. ročníku Pelhřimovské hasičské ligy 7. září 2019

Počasí, které provázelo celou soutěž lze vystihnout názvem jedné písně – Mrholí. Po nočním a dopoledním trvalém dešti byla trať na jiřickém fotbalovém hřišti velmi kluzká a povrch pod základnou ke konci soutěže připomínal spíše dětské brouzdaliště. V sychravém počasí se ale do „cirkusu“ PHL zapojilo 27 družstev. Za zmínku letošního ročníku určitě stojí účast deseti týmů ženských družstev.

Začátek 25. ročníku Setkání hasičů v Jiřicích poznamenala častá poruchovost časomíry, která se často po výstřelu nespustila a mnoho družstev tak muselo být startováno několikrát. Tato porucha byla naštěstí po pár útocích vyřešena a soutěž mohla pokračovat bez větších problémů.

Mezi ženami kralovalo družstvo z Bácovic /24,18s/. Děvčata z Vokova /24,34/ předběhla třetí tým z Hněvkovic o pouhé 4 setiny /24,38s/. I čtvrtá Litohošť dosáhla času pod 25 sekund /24,77s/.

První dva týmy aktuální tabulky PHL mezi muži si rozebraly i první dvě místa naší soutěže. Hned druhým útokem dne se muži s Markvarce s časem 19,46s usadili na prvním místě, odkud je na stříbrnou příčku poslali až o dvě a půl hodiny později muži z Přáslavic B /18,74s/. Na pomyslný bronzový stupínek vystoupali muži ze sousedních Hněvkovic /19,48s/.

Přijelo i 6 družstev mužů soupeřících mimo tabulku PHL. S časem 20,39s vyhráli muži z Litohoště, následováni Markvarcem B /23,70s/ a Vokovem A /23,91s/.

Děkujeme všem zúčastněným družstvům za bezproblémový průběh soutěže na velmi mokrém terénu, rozhodčím z Hněvkovic za profesionální posuzování výkonů a obsluze stánků za nepřetržitý přísun jídla a horkých nápojů.

Příští týden se těšíme na novou trať v Hněvkovicích. Mezi ženami je o obsazení sborů na stupních vítězů jasno, rozhodovat se mezi družstvy Bácovice, Litohošť a Hněvkovice bude o tom, které družstvo obsadí jakou příčku. Mezi muži se pak o zlato „poperou“ Přáslavice B /157 bodů/ a Markvarec /148 bodů/. Průběžnou 3. příčku v letošní tabulce PHL se budou snažit uhájit muži z Kletečné A před muži z Přáslavic A a Kletečná B. Jak to dopadne? O tom se rozhodne v sobotu 14. 9. 2019 od 13:00 na nové trati v Hněvkovicích. Hodně štěstí všem!!!

SDH Jiřice