O putovní pohár hasičů z Hněvkovic

Doběhnuto, poslední terče padly a hněvkovickou soutěží je uzavřena i Pelhřimovská hasičská liga 2019. Rozhodovaly setiny a do příběhů všech týmu hodně promluvila náhoda a smůla, ale také preciznost, vytrvalost, zkušenost a troška toho sportovního štěstí.

Hněvkovičtí letos své soupeře přivítali na netradičním místě, na louce sousedící s areálem bývalého zemědělského družstva. Podařila se jim však zachovat vysoká úroveň soutěže a změna místa konání se nakonec ukázala jako příjemné ozvláštnění posledního kola PHL. Soutěžící se poprali s tratí lehce do kopečka a výsledky jsou následující.

Kategorie muži PHL patřila Přáslavicím, obsadili totiž první i druhé místo (Přáslavice A čas 18,12 s., Přáslavice B čas 18,51 s.). Jako třetí se umístil Markvarec s časem 18,63 s. V kategorii Ženy PHL byly výsledky snad ještě těsnější. Zvítězily ženy z Buřenic s časem 24,32 s. Druhé místo patřilo ženám z Bácovic (24,44 s.) a třetí pak Litohošti (25,26 s.). I v kategorii muži mimo PHL padaly krásné časy a výkony. Na stupních vítězů se potkali muži Litohošť (19,48 s.), Markvarec B (20,95 s.) a Hojanovice (27, 55 s.).

Osm nejlepších týmů se již tradičně utkalo o sud piva v doplňkové soutěži systémem play off. Divácky zajímavé klání vyhrál tým Markvarce s časem 17,85 s. Tomuto týmu patří rovněž nejrychlejší sestřik v čase 16,71 s.!!!

Poslední kolo poněkud zamíchalo i výsledky celé ligy. Mužskou část vyhrál tým Přáslavice B (174 bodů), druhý byl Markvarec (163 bodů) a třetí Přáslavice A (129 bodů). Vítězkami PHL 2019 jsou s 65 body ženy z Bácovic, druhé místo získala Litohošť (59 bodů) a třetí Hněvkovice (50 bodů).

Sláva vítězům, ale i všem, kteří vytrvali až sem. Prali se o každou setinu a zažívali dílčí vítězství a prohry.

SHD Hněvkovice tímto velmi děkuje panu Martinovi Dominovi za laskavé zapůjčení areálu a technickou podporu. Dále děkujeme všem sponzorům soutěže i sponzorům ligovým. Velké díky patří také všem, kteří se svou prací podíleli na hladkém průběhu soutěžního klání i večerní zábavy.

Odpočívejte, opečujte výzbroj, ale hlavně trénujte! V roce 2020 si na vás brousíme zuby!

Na shledanou na galavečeru v Samšíně 5. října.

SDH Hněvkovice