Přáslavice 2019 – článek

10. 8. 2019 jsme se všichni společně sešli, abychom uspořádali 6. Kolo PHL a 14. Ročník přáslavické soutěže. Celkem přijelo změřit síly 31 dospělých a 5 dětských týmů.

Všichni přítomní se mohli opět těšit na další skvělé a rychlé časy. První místo v kategorii muži PHL obsadili muži Přáslavice B s časem 17:68, přičemž pravý proud sestříkl v čase 17:55. Těsné druhé místo za čas 17:75 brali muži z Markvarce A a třetí místo si odvezli muži z Kletečné „B“ (18,71). Tyto časy potvrdily, že i přes nepříliš příznivě počasí, je přáslavická trať jednou z nejrychlejších.   

Kategorii žen letos ovládly ženy z Bácovic s velice hezkým časem 23:82 (LP-21:77 (některé mužské týmy mohou jen závidět ). Druhé byly ženy z Buřenic s časem 25:19 a třetí místo putovalo do blízké Litohoště za čas 25:22 (přičemž obě proudařky zaznamenaly naprosto stejný čas sestřiku).

Mužskou kategorii mimo PHL si podmanili Hněvkovice B s nádherným požárním útokem, když se časomíra zastavila na čase 18:49. Druhé místo za čas 20:86 brali muži z Vokova a třetí místo šlo k sousedům do Samšína „B“, kteří sestříkli v čase 21:19.

Volný čas mezi ukončením dospělých kategorií a vyhlášením zaplnily dětské útoky. I přes nepříznivé počasí chtěly děti poměřit své schopnosti. Dětských týmu se zúčastnilo tento rok 5. Všechny děti předváděly krásné požární útoky a právem jim patří ceny a přání mnoha zdaru do dalších let.

Individuální ceny za nejrychlejšího proudaře v mužské kategorii si právem odnesl pravý proudař z Přáslavic B Martin Zadražil (17:55) a levý proudař z Markvarce Jan Brada (17:11). Za ženy si mezi sebe rozdělily ocenění pro nejrychlejší proudařku ženy z Bácovic (levý proud čas 21:77 a pravý proud s časem 23:82).

Děkujeme všem hasičským týmům, že přijely v takto hojném počtu. I přes občasné nepříznivé počasí v dopoledních hodinách se domácím hasičům, a i všem místním podařilo opět připravit kvalitní zázemí pro pořádání dalšího kola PHL a doufáme, že se všem zúčastněným soutěžícím i divákům v Přáslavicích líbilo. Věříme, že se opět za rok sejdeme a to tentokrát na 15. ročníku na této zajímavé trati.

Na závěr bychom rádi poděkovali celému sboru dobrovolných hasičů z Přáslavic a všem ostatním, kteří se podíleli na přípravách, obsluhách a bezproblémovém průběhu celého dne.

SDH Přáslavice