Třetí kolo PHL se konalo 8. června na louce u vodojemu v Markvarci, který tuto soutěž pořádal potřetí. Počasí se vydařilo, a tak ve 14:00 startovalo první soutěžní družstvo žen z Hněvkovic.

V rámci ligy si přijelo zasoutěžit 11 týmů mužů. Své síly také změřilo 8 mužstev neligových a 8 družstev žen.

Jako první z kategorie mužů PHL předvedli svůj požární útok domácí muži (Markvarec A), kteří s časem 19:10s skončili na třetím místě. Domácím těsně uteklo druhé místo, když muži z Pacova A dokončili s časem 19:05 s. A na prvním místě se umístil tým Přáslavic B s časem 18:14 s.

Vítězem ženské kategorie se stalo družstvo, které vede v celkovém bodování PHL a to Bácovice (24:64 s). Na stupni vítězů s nimi společně stály ženy z Pacova (24:76 s) a ženy z Hněvkovic (24:80 s).

Mimoligovou soutěž vyhrál tým mužů z Litohoště s časem 20:79 s. Na druhém místě se umístili muži z Bácovic (21:04 s) a na třetím muži z Markvarce B s časem (23:12 s).

Domácí si pro zpestření připravili soutěž o sud piva pro prvních 5 nejrychlejších družstev, kterými byly: Markvarec A, Pacov A, obě družstva Přáslavic a Hněvkovice A. Muži z Přáslavic B nekompromisně vyhráli soutěž o sud piva s časem 17:80 s.

Děkujeme všem soutěžícím, divákům a také přátelům, kteří nám pomohli s přípravou akce. Doufáme, že se vám u nás líbilo a že se pořádání PHL v Markvarci stane nedílnou součástí soutěže.

Na shledanou v Bácovicích .

SDH Markvarec