O putovní pohár hasičů z Hněvkovic

Poslední soutěž seriálu Pelhřimovské hasičské ligy se konala v sobotu 15. září na místním fotbalovém hřišti. Počasí závodníkům i pořadatelům výjimečně přálo, a tak jsme byli svědky opravdu pěkné soutěže, kde navíc osm nejrychlejších týmů změřilo své síly v závěrečném play off.

Jak je již zvykem, soutěž otevřel domácí tým. Hněvkovické áčko si připsalo osobní rekord, když v čase 18, 94 s. sundalo terče a ujalo se tak vedení téměř po celou dobu soutěže. Potom ale přišel úder přáslavického kladiva (Přáslavice A) a rekordní sestřik v čase 17,77 s. O vítězi bylo rozhodnuto a přáslavičtí ještě korunovali svůj úspěch druhým místem béčka v čase 18,10 s.

Zajímavou podívanou byla i soutěž žen. S velkým náskokem vyhrály ženy z Bácovic, čas 21, 85 s. přepsal nejen jejich osobní rekord, ale i ligové tabulky. Na druhém místě se pak radovaly ženy z Hněvkovic s časem 23,93 s. Třetí místo pak obsadila Litohošť a čas 24,13 s.

Kategorii muži mimo PHL vyhrál tým z Vokova s krásným časem 20,66 s. Druhé místo obsadil Černov v čase 21,09 s. Třetí místo zůstalo domácímu béčku a jejich výkonu s časem 21,52 s.

Jak je již výše zmíněno, po hlavní soutěži se konalo ještě divácky atraktivní play off. Osm nejrychlejších týmů napnulo všechny zbývající síly. Z vítězství se právem radoval Pacov A, který vybojoval vítězství s časem 18,87 s.

Děkujeme všem sponzorům, díky kterým si závodníci odváželi nejen hezké pocity. Dále chceme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě, průběhu a úklidu soutěže. A také děkujeme všem týmům za vzorné dodržování pravidel, plynulost a bezproblémový průběh soutěže. Výsledky zajímavě zamíchaly pořadím PHL, a tak se těšíme na viděnou při vyhlašování 6. října v Putimově J

SDH Hněvkovice