Přáslavice 2018 – článek

11. 8. 2018 jsme se všichni společně sešli, abychom uspořádali 6. Kolo PHL a 13. Ročník přáslavické soutěže. Celkem přijelo změřit síly 28 dospělých a 7 dětských týmů.

Všichni přítomní se mohli opět těšit na další skvělé a rychlé časy. První místo v kategorii muži PHL obsadili muži z Markvarce s časem 17:94, přičemž pravý proud sestříkl v čase 17:81 a zapsali tak třetí sedmnáctkový čas v historii PHL. Druhé místo za čas 18:77 brali muži z Pacova a třetí místo si odvezli muži z Kletečné „A“. To znamenalo jediné a to, že celková tabulka se nám zase pěkně promíchala.   

Kategorii žen letos ovládli ženy z Hněvkovic s velice hezkým časem 24:59(PP-23:66). Druhé byly ženy z Pacova s časem 25:75 a třetí místo putovala do Jiřic konkrétně k týmu „B“ za čas 26:54.

Mužskou kategorii mimo PHL si podmanil Pacov „B“ nádherným požárním útokem, když se časomíra zastavila na čase 19:91. Druhé místo za čas 20:49 brali muži z Vokova a třetí místo šlo k sousedům do Samšína „B“ kteří sestříkli v čase 22:59.

Volný čas mezi ukončením dospělých kategorií a vyhlášením zaplnily dětské útoky. Dětských týmu se zúčastnilo tento rok 7. Všechny děti předváděly krásné požární útoky a právem jim patří ceny a přáni mnoha zdaru do dalších let.

O cenu nejrychlejší proudař se v mužích postarali domácí Přáslavice, jako první se na start postavil tým „A“ a levý proudař dosáhl hodnoty 17:47, jako čtvrtí se na start postavili muži „B“ a pro změnu pravý proudař zastavil čas na 17:71. Za ženy si mezi sebe naopak rozdělili ocenění pro nejrychlejší proudařku ženy z Hněvkovic, levým proudem čas 24:59 a pravým proudem s nádherným časem 23:66.

Děkujeme všem hasičským týmům, že přijeli v takto hojném počtu. V neposlední řadě všem divákům a jsme rádi, že se celá soutěž obešla bez zranění. Věříme, že se opět za rok sejdeme a to tentokrát již na 14. ročníku na této krásné trati.

Na závěr bychom rádi poděkovali celému sboru dobrovolných hasičů z Přáslavic a všem ostatním, kteří se podíleli na přípravách, obsluhách a bezproblémovém průběhu celého dne.

SDH Přáslavice