SDH Markvarec na vlastní půdě zazářil a potěšil domácí osazenstvo dvojitým vítězstvím.

 

Deváté kolo PHL se konalo 2. září na louce u vodojemu v Markvarci, který tuto soutěž pořádal poprvé. Přípravy komplikoval nepřetržitý déšť a vítr, ale protože hasiči nejsou „z cukru“ zvládli vše na jedničku a ve 14:00 se startovalo.

 

V rámci ligy si přijelo zasoutěžit 11 týmů mužů. Své síly také změřilo 6 mužstev neligových a 6 družstev žen.

 

Jako první předvedli svůj požární útok domácí muži (Markvarec A), kteří s časem 18:59 s nastavili laťku vysoko. Motivace tento čas překonat byla veliká, ale zůstal po celou soutěž neporažen. Těsně se přiblížili muži z Pacova A časem 18:73 s. Na třetím místě se umístil tým Přáslavice B s časem 19:02 s.

 

Vítězem ženské kategorie se stalo družstvo, které vede v celkovém bodování PHL a to Bácovice (23:86 s). Na stupni vítězů s nimi společně stály ženy z Jiřic B (24:51 s) a ženy z Hněvkovic (25:40 s).

 

Mimoligovou soutěž vyhrál tým Markvarec B s časem 19:71 s, čímž se postaral o svůj rekord. Na druhém místě se umístili muži z Černova (20:45 s), na třetím muži z Pacova B (21:56 s).

 

Domácí si pro zpestření připravili soutěž o sud piva pro prvních 5 nejrychlejších družstev, kterými byly: Markvarec A, Pacov A, Přáslavice B, Markvarec B a Buřenice. Protože se Pacov A již nemohl této soutěže zúčastnit z důvodu nedostatku cvičících, nahradilo jejich družstvo další v pořadí, čímž byly Přáslavice A, kterým se však povedl požární útok nejlépe a proto si zaslouženě odvezli sud piva domů.

 

Děkujeme všem soutěžícím, divákům a také přátelům, kteří nám pomohli s přípravou akce. Doufáme, že se vám u nás líbilo a že se pořádání PHL v Markvarci stane nedílnou součástí soutěže.

 

Na shledanou v příštím kole

 

SDH Markvarec