Osmé kolo PHL tentokrát proběhlo na hřišti v obci Putimov. I přes nepříznivé předpovědi, počasí nakonec soutěži opět přálo a v 14:00 se mohlo odstartovat.

Změřit své síly přijelo v rámci ligy 11 týmů mužů, neboť Salačova Lhota a Červená Řečice se tentokrát nezúčastnily. K tomu pak dalších 7 družstev neligových a 9 týmů žen.

Soutěž odstartoval domácí tým mužů, který s časem 23,86 s obsadil osmé místo. Domácím ženám se zadařilo pouze o trošku více a dosáhly na místo sedmé (čas 32,27 s). Na obzvlášť povedené útoky museli diváci vydržet až do samotného závěru soutěže. Zbývalo odběhnout poslední tři útoky, když přáslavické „áčko“ časem 18,45 (konečné 1. místo) dokázalo, že i na mírně šikmé trati v Putimově lze zaběhnout s nízkým časem, což hned po nich potvrdil tým z Kletečné s časem 18,85 s. Čerství ligoví rekordmani Přáslavice B příležitost zmenšit náskok 15-ti bodů na Pacov (19,75 s – 4. místo) nevyužili a s časem 19,93s si odvezli páté místo.

Ve vyrovnaném souboji v ženské kategorii nakonec zvítězily Buřenice (26,65 s), za nimi se pak pouze v jediné sekundě ocitly tři týmy – 2. místo Jiřice B (27,09 s), 3. místo Jiřice A (27,21 s) a 4. místo Pacov (27,91 s).

Mimoligovou soutěž letos vyhrál tým Markvarec B (20,63 s). Na stupni vítězů s nimi společně skončili muži z Jiřic (21,75 s) a Vokova (21,87 s).

Po krátké pauze následovalo vyhlášení. Dobrovolníci s námi mohli setrvat ještě o chvíli déle a zúčastnit se naší tradiční „losovačky“, kdy si každý z týmů náhodně vylosuje post, na kterém útok poběží. Hlavní cenu v podobě uzené kýty si odvezli muži z Pacova a ženy z Jiřic.

Soutěž z našeho pohledu probíhala bez problémů, o to více nás pak mrzí zranění běžkyně z Litohoště, pro kterou musela přijet záchranná služba. Slečně celý náš sbor přeje brzké uzdravení.

Na závěr děkujeme všem účastníkům a divákům, kteří za námi do Putimova přijeli. Doufáme, že se vám všem u nás líbilo a při příští příležitosti nás opět navštívíte.

 

Na shledanou v příštím kole

SDH Putimov