Bublifukový mejdan 3. září v Jiřicích – 9. kolo PHL

První zářijová sobota patří již mnoho let v kalendáři hasičských soutěží Setkání hasičů v Jiřicích. Letos jsme se na fotbalovém hřišti sešli již po dvaadvacáté.

Cestu si k nám našlo celkem 30 družstev – 7 týmů žen, 13 týmů mužů bojujících v rámci tabulky Pelhřimovské hasičské ligy a 10 týmů mužů mimo PHL.

Během celého odpoledne proběhlo 45 útoků. Patnáct družstev se přihlásilo do doplňkové soutěže dokončit útok v čase 33,33s. Nejvíce se tomuto času přiblížily domácí ženy a s časem 33,19 porazily posledním útokem dne do té doby vedoucí Hněvkovice „A“ /32,86s/.

Už se těšíme, jak nám za dva týdny na rychlejší trati v Hněvkovicích obhájkyně prvenství v PHL, ženy z Bácovic, předvedou čas 21s. Dnes byly blízko a s časem 22,04s porazily i vlastní tým mužů. Boj o celkovou druhou a třetí pozici v tabulce PHL je vyrovnaný a soutěž nám ukázala, že se nebojuje pouze lepším časem na trati. I když hlavním rozhodčím bylo uznáno, že pravidla byla porušena, protest byl nakonec stažen. Druhou příčku si odvážely ženy z Buřenic /23,32s/ a třetí místo zůstalo domácímu týmu „B“ /24,68s/.

Při útoku žen z Litohoště se letos již podruhé bohužel nevyhnulo soutěžnímu zápolení zranění, členka týmu byla odvezena RZS. Přejeme jí brzké uzdravení a doufáme, že na hasičinu nezanevře.

Mezi muži mimo PHL překvapil letošní nováček, tým z Hořic, a s časem 21,71s si odvezl stříbrnou příčku za muži z Kletečné „A“ /19,22s/. Na třetím místě skončil Vokov /22,12s/.

Naše soutěž nic nenapověděla o tom, jak to celkově dopadne mezi muži PHL. O stupně vítězů bude v Hněvkovicích bojovat celkem 5 týmů. Nejblíže k vítězství mají v tuto chvíli muži z Přáslavic „A“, kteří ale v Jiřicích po problémech pravého proudaře skončili až devátí /20,44s/, těsně za přímými konkurenty v boji o první místo – Pacovem „A“ /20,03s/. Druhým místem se v tabulce přiblížila Kletečná „B“ /18,70s/ a prvním místem podruhé v řadě za sebou také Markvarec /18,67s/. Pětici týmů bojujících o stupně vítězů PHL 2016 doplňuje Červená Řečice. Na domácí půdě zaznamenalo úspěch jiřické „A“ /18,74/, které bralo bronzovou medaili.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří se naší soutěže zúčastnili a vydrželi s námi až do závěrečného vyhlášení, kde jsme se díky cenám v taštičkách všichni topili v jarových bublinkách. Děkujeme také všem rozhodčím, sponzorům SDH Jiřice, sponzorům PHL, SDH Salačova Lhota za zapůjčení časomíry a také obsluze stánku, která se celou dobu vzorně starala o pitný režim všech návštěvníků.

Těšíme se na sobotu 17.9.2016 do Hněvkovic, kde se uskuteční poslední kolo letošního ročníku PHL. Zastaví se časomíra bácovických žen na čase 21s? Jak dopadne boj o 2. a 3. místo v kategorii žen? Dokonají muži z Markvarce hattrick? Stanou muži z Přáslavic v PHL konečně na stupínku nejvyšším? A padnou na rychlé trati další rekordy?

SDH Jiřice