Pohárová soutěž Přáslavice 15. 8. 2015

Půlka srpna patří v hasičském kalendáři již tradičně Přáslavické soutěži. Letos to připadlo na sobotu 15. 8. 2015 a byl to X. ročník. Trať u přáslavického kravína zůstala stejná, jako v předcházejících letech. Tedy napůl asfalt a napůl trávník. To dávalo příslib rychlým časům. Kategorie byli rozděleny následovně: Muži PHL, Muži mimo PHL, Ženy a Děti.

Ve 12 hodin přišla krátká bouřka, která v Přáslavicích zavlažila trávník, ovšem v Buřenicích uhodil blesk do stohu slámy, a tak hasiči z Buřenic, Babic a Pacova museli k požáru. Ten se jim podařil dostat pod kontrolu a stihli na závěr soutěže také dorazit.

Po nástupu, proslovu starosty místního SDH a poradě velitelů došlo k rozlosování pořadí a ve 2 hodiny mohl tedy být odstartován první požární útok, který předvedlo domácí „A“ družstvo mužů. Celkem se představilo 28 týmů v dospělých kategoriích a 4 týmy dětí.

Kategorii Muži PHL ovládlo domácí družstvo „B“, které si časem 18:84 s. zajistilo první místo, čímž udělalo radost všem domácím fanouškům. Pouze o pár setin zaostalo vedoucí družstvo PHL Kletečná „B“ 18:92 s. Třetí místo obsadil Markvarec s časem 19:20 s.

Pohár a ceny za první místo v kategorii Muži mimo PHL si odvezl Putimov 21:10 s. Druhé místo mimo PHL putovalo do stejné obce jako v PHL, tentokrát ovšem „A“ týmu z Kletečné 21:44 s. Na bronz dosáhli muži z Vokova časem 23:19 s.

Kategorie Žen se zúčastnilo 9 týmů. Nejlepší čas předvedly holky z Bácovic 25:11 s. Pouze o 22 setin pomalejší byl „A“ tým z Babic 22:33 s. Třetí místo časem 27:50 s. vybojovala Salačova Lhota.

Mezeru na spočítání výsledků a napsání diplomů zaplnili útoky dětských družstev.

SDH Přáslavice děkujeme všem zúčastněným týmům a organizátorům za bezproblémový průběh 6. kola PHL.

Jsou před námi 3 poslední kola. Nyní má PHL 14 dní pauzu a poté 29. 8. 2015 bude následovat soutěž v Kletečné.

SDH Přáslavice