Bácovice 27. června 2015

Druhé kolo P-H-L zavítalo do Bácovic, každoroční sluníčko typické pro tuto soutěž letos, k nelibosti všech, vystřídal déšť. Ale ani nepřízeň počasí soutěži zásadně neubrala na kráse. První dvě kola ukazují, že se týmy stále probouzí ze zimního spánku. Všechny týmy, kromě Přáslavického„BÉČKA“, kluků z Hněvkovic a ostřílené mazáky z Kletečné, mají na začátku sezóny pomalejší rozjezd a je vidět, že si vše musí teprve sednout. Ale určitě není vyloučeno, že letos tu „17“ některý z týmu pokoří. Nechme se překvapit!

Soutěž v mužské kategorii hodnocené do P-H-L si podmanili kluci z Kletečné. S časem 19,11 s. ukázali, že to s tím třetím vítězstvím v řadě v P-H-L, myslí opravdu vážně. Druhou příčku obsadil s časem 19,57 s. tým z Červené Řečice a potvrdil to, že platí za divokou kartu soutěže. Na třetí místo stačil čas 20,15s. a zaběhli ho navrátivší kluci ze Samšína, kteří se do ligy zapojili po roční odmlce.

V ženské kategorii ukázaly obhájkyně titulu, domácí děvčata z SDH Bácovic, že se jim zatím lepí smůla na paty. Svůj útok zaběhly po problémech na spoji „béček“ v čase 34,19 s. a tento čas stačil pouze na 4 místo. Třetí pozici urvala děvčata z Jiřic s časem 31, 48 s. Druhou příčku s časem 27,51 s. si vybojovaly holky z Buřenic a nestačily pouze na děvčata z Hněvkovic, která v sobotu ukázala nejlepší formu a s časem 25,10 s. vyhrálasoutěž ŽEN.

V kategorii mužů mimo ligu zatím kralují kluci z Kletečné „A“, kteří ještě loni běhali ligu, a tak potvrzují své kvality. Vyhráli s časem 20,09 s. Na druhou příčku za „Kletečáky“ se prosadilo Jiřické „BÉČKO“ s časem 21,93 s. Na třetí příčku vystoupalo družstvo, které má opět zástupce i v lize, a to „BÉČKO“ z Hněvkovic s časem 23,00 s.

Na závěr se nám předvedlo 7 týmů dětí, a všechny ukázaly, že o hasičský sport je do budoucna určitě postaráno 🙂

Teď už se můžeme těšit na další kola P-H-L a doufat, že tam někdo z chlapů tu „17“ práskne a holky svými útoky budou atakovat tu nepokořenou „22“ 🙂