Osmé kolo Pelhřimovské hasičské ligy 6. září 2014

Při osmém kole Pelhřimovské hasičské ligy jsme se všichni sešli v Jiřicích na již 20. ročníku Setkání hasičů.  Při příznivém počasí se sešlo celkem 27 soutěžních družstev v hlavní soutěži /muži PHL, ženy, muži mimo PHL/, 9 týmů v doplňkové soutěži /co nejvíce se přiblížit času 33,33 s/ a shlédli jsme i ukázku 2 družstev jiřických mladých hasičů.

 

Po přivítání všech účastníků a rozlosování soutěžního pořadí byla ve 14:00 soutěž zahájena úvodním výstřelem. Během celého odpoledne celkem 5 družstev mužů zaběhlo čas pod 20 sekund.  Kromě družstev na pomyslných stupních vítězů ještě týmy Hněvkovice A /19,74/ a Jiřice A /19,99/. A jak to tedy celé dopadlo?

Nejrychlejší čas předvedl tým mužů ze Salačovy Lhoty, který si za čas 18,64 s právem odvezl pohár za první místo v kategorii muži PHL. Druhé místo si vyběhl tým Kletečná B /18,89 s/ a třetí místo patřilo družstvu Červená Řečice /19,55 s/.

 

V další kategorii zaběhly ženy z Hněvkovic podruhé čas pod 25 sekund /24,90/ a soutěž zaslouženě vyhrály. Následovány byly, stejně jako v minulém kole v Přáslavicích, družstvem Pacova /26,31/ a třetí místo vybojovaly ženy z Buřenic /26,53/.

 

V kategorii mužů mimo PHL zůstal pohár za první místo domácí družstvu Jiřice B /21,14/, pro druhé místo si z velké dálky přijeli muži z Horních Němčic /22,12/ a pohár za třetí místo si posledním pokusem v soutěži zajistil tým Eš B /23,07/.

 

V doplňkové soutěži se představila i „stará garda“ z Jiřic, kdy nastoupil i nejstarší účastník, dlouholetý komentátor našich klání na jiřickém fotbalovém hřišti, pan Josef Vránek. Bohužel ale toto družstvo se času 33,33 sekund nepřiblížilo. Na začátku soutěže nasadilo vysoko laťku družstvo mužů z Buřenic, když dosáhlo času 33,86. Zanedlouho ale nastoupilo družstvo Kletečné a s časem 33,19 se zdálo, že o vítězi sudu piva je rozhodnuto. Posledním útokem všechny vyvedli z omylu muži z Hněvkovic, kterým se podařilo čas trefit téměř dokonale – 33,23 a zaslouženě si cenu odvezli oni.

 

Než byly spočítány všechny výsledky a vypsány diplomy pro stupně vítězů každé kategorie, ukázala všem své útoky také družstva mladých hasičů Jiřice.

 

Děkujeme všem zúčastněným družstvům za bezproblémový průběh soutěže, rozhodčím za profesionální posuzování výkonů a všem pořadatelům za organizaci soutěže.

 

Příští týden se těšíme na rychlou trať v Hněvkovicích, kde se nám obě tabulky PHL určitě zase pěkně promíchají.

Děkujeme všem za účast SDH Jiřice