Druhé kolo 9. ročníku PHL jsme přivítali v Červené Řečici netradičně již 27. května 2017. Netradiční bylo i počasí a po celou sobotu nám nabídlo slunečnou oblohu. Na soutěž se sjelo 25 týmů, aby zabojovali o hezké poháry a hlavně o body do ligového klání. Po nástupu a přivítání starostkou města a velitelem SDH zahájil ve 14 hodin první útok domácí tým. Dosáhl času 21,06 s, což stačilo až na 5. místo v celkovém pořadí. Bez problémů proběhly i útoky dalších týmů. I přes zdánlivě optimální podmínky zde však nepadaly žádné velké výkony ani rekordy.

U mužů se s útokem poprali nejlépe muži z Pacova, kteří si s časem 19,19 s vysloužili pohár za 1. místo, druzí skončili muži z Kletečné „B“ s časem 19,22 s a s časem 20,70 s skončilo družstvo ze Samšína.

Rovněž v ženské kategorii zazářily pacovské ženy s časem 26,13 s. Stříbrné skončily Hněvkovice s časem 26,86 s a pomyslnou bronzovou medaili si odvezly holky z Jiřic „A“, které svůj útok dokončily v čase 28,53 s.

Soutěže se zúčastnilo také 6 týmů, které nejsou zařazeny v PHL. Nejrychlejšího času dosáhl tým Kletečné „A“ a to 19,60 s. Se ztrátou více jak 3 vteřin se na druhém místě umístil Markvarec „B“ s časem 22,85 s a o necelou vteřinu později dokončil svůj útok tým mužů Hněvkovice „B“ – 23,39 s.

Děkujeme všem zúčastněným družstvům, rozhodčím a všem, kteří se jakkoliv podíleli na hladkém průběhu celého odpoledne. Dále děkujeme za podporu Městskému úřadu Červená Řečice.

Nyní si užijeme delší přestávku a při 3. kole letošní PHL se sejdeme 24. června v Bácovicích.