Sedmé kolo Pelhřimovské hasičské ligy letos opět hostil Putimov a i tentokrát bylo k vidění spoustu napínavých útoků. O pohár starosty obce a cenné body do ligové tabulky se utkalo deset týmů žen, jedenáct ligových týmů mužů a pět mužských týmů mimo kategorii PHL.

Dopoledne se též pořádala soutěž pro děti, na kterou dorazilo celkem osm týmů. V kategorii pro mladší žáky zvítězilo družstvo Buřenice B, ve starších žácích vyhrály Senožaty.

V odpolední části programu se jako první na start připravilo domácí mužsto. Sérii nepovedených pokusů neprolomili ani na domácí půdě, a jejich neplatný pokus zůstal bez bodového ohodnocení. Hned po nich nastoupil tým Kletečná A, načež s časem 18:25 s na pravém a 18:19 s na levém proudu nasadil laťku opravdu vysoko. Ani to však na první místo nestačilo. Muži z Markvarce i letos potvrdili, že se jim na putimovské trati nesmírně daří, a s klidem divákům předvedli „sedmnáctku“. Časomíra se zastavila v čase 17:86 s, což už se jinému týmu pokořit nepodařilo. Poněkud kuriózní situace nastala v momentu, kdy oba pacovští proudaři sestříkli terče v naprosto stejný čas, jako proudaři z výše zmíněné Kletečné. Do tabulky si oba týmy zapsali sedmnáct bodů za druhé místo. Za zmínku stojí i poslední útok s časem pod devatenáct vteřin, který předvedl tým Přáslavice B. Chlapi stále drží průběžné první místo, nicméně po tomto kole se jejich náskok na druhý Markvarec snížil na šestnáct bodů.

Nejrychlejší útok v ženské kategorii předvedly ženy z Litohoště, když terče shodily v čase 23:11 s. Poznamenejme, že v této kategorii se letos jedná o nejrychlejší pokus. Buřenickým ženám nechybělo mnoho, a tento čas dokonce překonaly. Osobní rekord této sezóny si sice v Putimově vylepšily na 23:38 s, spokojit se však musely s místem druhým. Těsně za nimi na třetím místě skončil tým z Vokova s časem 24:55 s. V celkové ligové tabulce patří i nadále první místo týmu z Bácovic. Druhá Litohošť nyní ztrácí pouhých sedm bodů, lze tedy očekávat napínavý boj až do konce sezóny.

V neligové kategorii vyhrál taktéž tým z Litohoště, a to s časem 20:42 s. Levý proud dokonce stihl sestříknout terč v čase pod dvacet vteřin. Druhé místo si odvezl tým z Vokova, třetí místo obsadil Markvarec B.

Po krátkém vyhlášení se družstva mohla zúčastnit tradiční „Putimovské losovačky“, ve které si každý člen týmu vylosuje, na jakém postu poběží. K radosti domácích tak učinilo dokonce třináct mužstev. Z žen se útok nejlépe vydařil Buřenicím, v mužské kategorii nevyhrál nikdo jiný než Markvarec.

Z pohledu pořadatelů soutěž proběhla hladce. Doufáme tedy, že se v Putimově líbilo i zúčastněným. Do konce sezóny přeje hodně štěstí

SDH Putimov